Moje plavo srce

23 маја, 2020

Nagradna igra Moje plavo srce


U saradnji sa umjetnicom i aktivisticom Vanjom Lazić, Centar za životnu sredinu izradio je bojanku “Moje plavo srce” čiji je cilj približavanje rijeka i njihovog značaja najmlađima.

Bojanka je dio kampanje “Spasimo plavo srce Evrope” koja za cilj ima očuvanje i zaštitu ugroženih vodotokova Balkana. Na ovaj način, kampanja nastoji da afirmiše i lokalne umjetnike/ce kroz kreativno podizanje svijesti o složenom uticaju ljudi na životnu sredinu i neophodnosti njene adekvatne zaštite.

Ilustracije iz bojanke će biti postavljene na Facebook stranici Centra za životnu sredinu u izdvojeni album “Bojanka”, a svaka od njih može da se boji uz pomoć besplatnih online aplikacija (npr: www.sumopaint.com), ili jednostavnih alata koje su na raspolaganju. Sam proces bojenja je zamišljen kao dodatni kreativni dio igre, a koji je prepušten djeci.

Pravila Nagradne igre:

  • U nagradnoj igri mogu učestvovati djeca iz cijele Bosne i Hercegovine do 10 godina starosti.
  • Roditelji ili rodbina učesnika moraju podijeliti album “Bojanka” na svom FB profilu, obojiti jednu omiljenu ilustraciju uz pomoć online alata ili štampanjem i bojenjem ručno, te tu jednu ilustraciju poslati, u digitalnom format ili kao fotografiju, na e-mail: info@czzs.org
  • Uz rad, djeca mogu napisati jednu rečenicu na temu: Šta rijeka znači za tebe?
  • Radovi se mogu slati u periodu od 18. do 28 maja.
  • Od 29. maja na Facebook profilu Centra za životnu sredinu objavljujemo album “Dječije plavo srce” sa radovima koje su poslali učesnici uz njihov odgovor na pitanje “Šta rijeka znači za tebe?”
  • Od 29. maja do 9. juna traje “glasanje”  preko broja lajkova
  • Pobjednici nagradne igre su tri rada koja dobij

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Prijavite se za naš newsletter

Informisaćemo vas o najnovijim nagradnim igrama, konkursima i najnovijim promotivnim kampanjama.

Prijavite se >